Чому сепаратор погано відокремлює вершки?

11 січня 2020

Купівля сепаратора для молока - це досить великий вклад у сімейне вогнище. Однак після невеликого терміну реалізації можуть з'являтися абсолютно різні проблеми, які не можна вирішити, не вникаючи в його устрій.

Один з найбільш частих питань до виробників - чому сепаратор став погано відокремлювати вершки від молока. Ця проблема може виникати через низку причин:

Купівля сепаратора - це досить великий вклад у сімейне вогнище. Однак після невеликого терміну реалізації можуть з'являтися абсолютно різні проблеми, які не можна вирішити, не вникаючи в його устрій.

Один з найбільш частих питань до виробників - чому сепаратор став погано відокремлювати вершки від молока. Ця проблема може виникати через низку причин:

  • Зношування гумової прокладки між гонкою та чашечками.
  • Занадто гаряче молоко.
  • Вершківник не до кінця накручений.
  • Зношування щіток.

Характер поломки може підказати, де варто шукати проблему і її рішення.

У сепараторі робочим пристроєм є барабан, який складається з великої кількості різноманітних деталей:

  • тарілкотримач;
  • набір алюмінієвих тарілок;
  • розділова тарілка;
  • регулювальний гвинт;
  • кришка барабана;
  • ущільнювальне кільце;
  • гайки.

Далі спробуємо розібратися, чому можуть виникати ті чи інші проблеми, та як їх вирішувати.

Як бути, якщо вершки густі?

Під час експлуатації сепаратора може виникнути, з одного боку, абсолютно некритична проблема. У той момент, коли сепаратор почав гнати занадто густі вершки, багато відправляють пристрій у відро для сміття, так і не розібравшись у причині.

За своєю суттю - густі вершки це та ж сметана, тільки жирність в декілька разів менша.

Для вирішення цієї проблеми є кілька шляхів:

  • Варто підкрутити вершківник, звідки витікають вершки.
  • Прокрутити регулюючий гвинт до тих пір, поки не буде досягнута потрібна консистенція.
  • Можна спробувати відрегулювати подачу молока за допомогою прапорця, збільшуючи отвір для подачі молока.

Молоко перестало сепаруватися

Ця проблема виникає практично у всіх господинь, а ось розв'язати її здатні лише деякі. Перш ніж шукати серйозні поломки, спробуйте підкрутити регулятор подачі молока в пристрій.

Одним із дієвих рішень цього питання є прочищення всіх отворів за допомогою звичайної вушної палички. У багатьох випадках молоко не піддається сепарації саме через забиті канали.

Якщо ж після цих дій сепаратор продовжує погано сепарувати, доведеться заглянути всередину.

Часто проблемою поганої сепарації страждають пристрої, в яких щіточки давно зносилися. Саме тому молоко і не проходить такий важливий етап обробки. Корисно змінювати щіточки хоча б раз в два-три місяці. Завдяки такому догляду сепаратор буде служити вам довгий час і без проблем.

Молоко усюди

Проблема, коли замість вершків тече молоко, досить поширена при частій експлуатації.

Якщо сепаратор не відбиває вершки, необхідно розібратися, після чого це почало проявлятися. У більшості випадків основною проблемою є неправильна збірка - це буде першим радою. Якщо ж повторна збірка не допомогла - спробуйте підкрутити гвинт подачі молока.

Ще одним важливим фактором є те, яка початкова температура у нагрітого молока. Якщо ж молоко буде занадто гарячим - весь процес не буде ефективний.

Під час сепарації пропускається молоко

Може статися і так, що під час перегонки молока в сметану, частина молока не переробляється і змішується зі сметаною.

Таке питання досить часто зустрічається на усіляких блогах, а ось слушних порад знайти практично нереально.

Найголовнішим вирішенням цього питання є підкручування головного гвинта, для регулювання інтенсивності подачі молока. Якщо після цих операцій сепаратор так само пропускає рідку сметану - очистіть усі робочі отвори.

Варто враховувати і те, що сепаратор може не відокремлювати вершки через високу початкову температуру молока, яке подається на сепарацію. Можливо саме це стане вирішенням вашого питання.

Інші статті та новини