Як розрахувати співвідношення пахти, молока і масла
Якщо ви віддаєте перевагу молочній продукції домашнього виробництва, рекомендуємо звернути увагу на маслобойку і сепаратор. За допомогою цих інструментів ви можете приготувати смачну і корисну молочку прямо у себе на кухні. Користуючись такими приладами вперше, у багатьох господинь виникає проблема розрахувати обсяг сировини. Про те, як зробити це правильно, можна прочитати в нашому огляді.
Якщо ви віддаєте перевагу молочній продукції домашнього виробництва, рекомендуємо звернути увагу на маслобойку і сепаратор. За допомогою цих інструментів ви можете приготувати смачну і корисну молочку прямо у себе на кухні. Користуючись такими приладами вперше, у багатьох господинь виникає проблема розрахувати обсяг сировини. Про те, як зробити це правильно, можна прочитати в нашому огляді.
Як отримати вершки з молока?
Найбільш швидкий і ефективний спосіб - отримати пахту за допомогою сепаратора. Традиційні методи сепарації поступово відходять у минуле, поступаючись останніми технологіями, які роблять наше життя простіше і зручніше. Вам не доведеться чекати кілька днів, поки вершкова маса самостійно відокремитися від обрата.
Тоді розрахувати кількість сировини буде зовсім нескладно, а молоко не доведеться використовувати кілька разів, щоб отримати необхідний обсяг. Співвідношення молока і одержуваної сколотин становить 1 до 10 (як мінімум). Багато що залежить від відсотка жирності вершків, який може запропонувати обладнання (від 1% - 12%). Чим вище відсоток - тим менше продукту виходить на виході. Наприклад, з десяти літрів рідини можна отримати один літр вершкової маси. При покупці агрегату радимо звернути увагу на відсоток жирності.
Вихід масла після збивання вершків
Щоб приготувати цей продукт, вам стане в нагоді інший апарат - маслобойка. З її допомогою всього за кілька хвилин ви можете подати на стіл натуральне і апетитне масло, молочні коктейлі і кондитерські креми. Для цього потрібно залити в агрегат один літр вершкової маси і збити до густої консистенції. Завдяки цьому пристрою вона вийде максимально однорідною і без грудочок. Співвідношення пахти і масляної гущі залишається тим самим: 1 до 10. Якщо ви хочете отримати 100 грамів, слід залити в приймач літр сировини. Знову ж, кількість одержуваного масла залежить від жирності вершків. Чим густіше і жирніше пахта - тим менше вершкового продукту.
Якщо ви хочете насолоджуватися домашньою молочко і бути впевненими в якості споживаної продукції, рекомендуємо купити сепаратор або маслобойку в інтернет - магазині ДаМілк. Замовлення відправляються на відділення поштових служб «Нова пошта» і «Інтайм» по всій території України. Більш детально про умови доставки та оплати - в розділі «Оплата і доставка» на сайті damilk.com.ua.