Як приготувати масло в домашніх умовах

10 січня 2020

Виробники молочної продукції не соромляться додавати туди барвники, ароматизатори та стабілізатори. Це допомагає поліпшити смакові якості товару і продовжити його термін придатності. 

Виробники молочної продукції не соромляться додавати туди барвники, ароматизатори та стабілізатори. Це допомагає поліпшити смакові якості товару і продовжити його термін придатності. Ви можете не хвилюватися про чистоту і безпеку продукту, якщо зробите його самостійно зі справжнього домашнього молока. У цій статті ми розповімо, як приготувати вершкове масло в домашніх умовах.

Крок 1. Відділіть вершки від обрату

Для цього вам знадобляться натуральні вершки, які необхідно попередньо відокремити від домашнього обрата. Щоб вершки вийшли солодкими, використовуйте свіже молоко. Воно повинно відстоятися добу, щоб на його поверхні утворився густий шар вершків. З ними потрібно поводитися дуже акуратно, перекладаючи в окрему ємність, краще, - в скляну банку з кришкою.

Ви можете скористатися знятим молоком повторно і дати йому відстоятися ще одну добу в прохолодному місці. Найкраще молоко буде настоюватися на широкому неглибокому блюді, щоб вершків вийшло більше. Ви можете також купити побутовий сепаратор для молока, і тоді вам не доведеться чекати два дні, щоб вершки відділилися від обрату. За допомогою цього пристрою процес сепарації забере у вас не більше п'яти хвилин.

Крок 2. Збийте вершки

Ви можете збити вершки за допомогою міксера, маслобійки або вручну. Якщо ви будете користуватися міксером, радимо поставити швидкість на низьку частоту, щоб маса не розбризкалася. В середньому, це може зайняти від трьох до десяти хвилин. Щоб збити вершки самостійно, досить струшувати їх в закритій банці протягом десяти чи двадцяти хвилин.

Ви можете прискорити процес, якщо попередньо додати в банку скляну кульку. Для роботи з маслобійках особливих умінь не знадобиться: вам буде необхідно обертати ручку хвилин п'ять-десять. Купити побутову маслобійку буде набагато вигідніше з точки зору економії сил і часу, ніж витрачати їх на збивання вершків і отримання готового продукту.

Крок 3. Слідкуйте за консистенцією вершків

Поки вершки збиваються, вони змінюють консистенцію, проходячи через кілька стадій. Спочатку вони будуть нагадувати мильну піну, а потім - приймати форму невеликого піку.

Далі вони перетворюються на збиті вершки, після чого набувають зернистої структури та жовтуватого відтінку. На кінцевій стадії вершки розщеплюються на масло й пахту.

Крок 4. Продовжуйте місити масло, а потім процідіть його

Необхідно продовжувати місити масло, поки не вийде рідина. Отриману пахту можна злити в окрему ємність і використовувати в інших кулінарних цілях.Щоб в маслі її не залишилося, промийте його холодною водою, а потім - розімніть чистими руками. Після цього потрібно злити воду і повторювати процедуру до тих пір, поки рідина не залишиться чистою. Для цього може знадобитися понад три промивки. Відіжміть масло ложкою в останній раз і додайте в нього сіль або інші інгредієнти за смаком.

Щоб приготування домашнього масла не приносило зайвого клопоту, рекомендуємо купити побутову маслобійку та сепаратор до неї. За допомогою цих пристроїв ви отримаєте можливість в рази прискорити виробництво домашньої молочної продукції, тим самим підвищити ефективність вашого підприємства. За покупками радимо вирушати в інтернет - магазин Дамілк. Якщо у вас виникли питання щодо вибору моделі, ви можете прочитати тематичні статті на сайті або проконсультуватися з менеджером.

Оплатити замовлення можна готівкою в поштовому відділенні, у кур'єра або при самовивозі на складі в Харкові. Також ви можете розплатитися через термінал, банківською карткою або переказом на розрахунковий рахунок підприємства. Доставка діє по всій території України поштовими службами «Нова пошта», «Інтайм» і «Делівері».

Інші статті та новини