Маслоробка — пристрій, розроблений для отримання масла з вершків або сметани, жирність яких не менше 25%. Також в якості вихідної сировини може використовуватися трохи кисле молоко. Механічна сепарація виконується за допомогою колотівки або шляхом збовтування об стінки. Самостійне збивання масла дає можливість стежити за його складом, якістю, економити на покупній продукції. Також пристрій може використовуватися для приготування м'яких кремів, рідкого тіста. Ті, хто вирішили купити маслоробку, знайдуть на нашому сайті обладнання від надійних виробників.
Маслоробка для вершкового масла згадується ще в Біблії. Датується ця згадка 2000 р. до Н.Е. Є відомості, що пристрої для збивання масла застосовувалися ще в VI столітті в Європі, бо на території Шотландії знайшли кришку від маслоробки. Приготуванням масла тоді як і іншими домашніми справами, займалися жінки. Принцип роботи ручних маслоробок з того часу мало змінився. Змінювалися матеріали, пристрої ставали більш компактними і зручними в експлуатації, з'явилися електричні моделі, що дало можливість прискорити процес і підвищити продуктивність техніки. Сьогодні купити маслоробку для будинку може кожен. Обладнання коштує недорого і швидко відбивається, бо вам більше не доведеться витрачатися на покупне масло і маргарин.
Маслоробка для вершкового масла працює за простим принципом. При збиванні мембрани, що оточують молочні жири, руйнуються. При зчепленні між собою жири утворюють грудки, які просто відокремлюються від сколотин. При використанні спеціального обладнання маса виходить однорідною, бульбашок повітря в ній практично немає.
Щоб отримати якісне, натуральне масло, краще брати вершки не з магазину, а виготовлені в сепараторі з фермерського молока. Їх склад більш натуральний, а запах більш насичений, ніж у продукції, отриманій з покупного пастеризованого молока, яке піддалося декільком очищуванням.
Якщо перед збиванням вершки будуть лежати кілька днів, необхідна їх пастеризація, при якій руйнується кишкова паличка, лістеріоз, туберкульозна бацила. Пастеризація вершків виконується наступним чином:
Якість пастеризації залежить від температури й регулярного помішування, за якими потрібно уважно стежити. Щоб вершки не втратили аромат, краще робити це в закритому посуді. Краще збивати вершки, температура яких становить 13-15 °С. Для того, щоб їх підігріти до цих показників, можна використовувати таз з теплою водою. Посуд з продуктом відправляють в нього на 5 хвилин, помішуючи вершки.
Більш ефективні електричні маслоробки, купити їх можна для приготування вершкового масла для особистого вживання або на продаж. Продуктивність побутових моделей — від 2 до 15 л/год. Промислові можуть переробляти від 50 л/год і більше. Пристрої компактні, легкі, що спрощує їх експлуатацію, а також зберігання.
Корпус може бути виконаний з нержавіючої харчової сталі, алюмінію або поліпропілену. Нержавіюча сталь стійка до корозії, критичних температур, довговічна. Алюмінієва поверхня — зносостійка, антикорозійна, сумісна з харчовими продуктами. Поліпропілен також міцний матеріал, за ним легко доглядати. При виборі техніки рекомендується враховувати обсяг майбутніх робіт. Для приготування масла на сім'ю підійдуть маслоробки з поліпропілену. Якщо ви хочете готувати великі обсяги продукту на продаж, краще обрати обладнання з нержавіючого металу, здатне прослужити тривалий строк, не деформуючись і не втрачаючи своїх технічних характеристик.
Електричні працюють від стандартної розетки 220 В. Досить увімкнути техніку до мережі, і вона готова до роботи.
Прості, зручні у використанні пристрої являють собою герметичну місткість, яка складається з декількох секцій. Продуктивність таких моделей в рази менше, ніж електричних, тому частіше вони використовуються в домашніх умовах для приготування невеликих обсягів масла для особистого вживання.
Олійниці оснащені механізмом з ручкою, що обертається, що приводить міксер в рух. Ручна маслоробка може бути пластикової, алюмінієвої або виготовленої з нержавіючої харчової сталі. При її експлуатації не витрачається електроенергія, що робить такі моделі більш економними, але необхідна ручна праця, тому для отримання великих обсягів масла вона не підходить.
Маслоробка — електрична техніка, робота з якої не вимагає особливих зусиль:
Готовий продукт промивається холодною водою. Можна руками вичавити залишки сколотин і повітряні бульбашки.
Грамотний догляд подовжує життя техніки. При її використанні рекомендується дотримуватися простих правил:
Під час роботи обладнання краще поставити на рівну поверхню. Важливо уникати його розміщення біля легкозаймистих приладів.
Купити маслоробку для вершкового масла в Україні найзручніше в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо кілька способів оплати й доставки товару. Техніка буде відправлена однієї з поштових служб:
При необхідності можна зв'язатися з менеджером за телефоном 38067-855-05-35 або 38066-514-99-97 і отримати допомогу у виборі моделі. Представник компанії допоможе купити маслоробку, яка буде відповідати поставленим завданням, а також бюджету.
Оплатити покупку можна частинами On-Line, відправивши гроші на електронний гаманець Liqpay або на картку "ПриватБанку". Можлива оплата готівкою кур'єру магазину DaMilk або накладений платіж. Знайти модель для будинку можна за 2500-3500 гривень.