Маслобійки

Ціна за зростанням
Ціна за спаданням
За рейтингом
Акційні
За рейтингом
  1. Маслобійка "BARTECH" 15л
    Маслобійка "BARTECH" 15л
    В наявності
    Код товару: 0076-1
    3 200 ₴
  2. Маслобійка "Мотор Січ МБЕ-6"
    Маслобійка "Мотор Січ МБЕ-6"
    В наявності
    Код товару: 0075
    2 500 ₴
Ціна за зростанням
Ціна за спаданням
За рейтингом
Акційні
За рейтингом

Маслоробка

Маслоробка — пристрій, розроблений для отримання масла з вершків або сметани, жирність яких не менше 25%. Також в якості вихідної сировини може використовуватися трохи кисле молоко. Механічна сепарація виконується за допомогою колотівки або шляхом збовтування об стінки. Самостійне збивання масла дає можливість стежити за його складом, якістю, економити на покупній продукції. Також пристрій може використовуватися для приготування м'яких кремів, рідкого тіста. Ті, хто вирішили купити маслоробку, знайдуть на нашому сайті обладнання від надійних виробників. 

Історія появи маслоробок 

Маслоробка для вершкового масла згадується ще в Біблії. Датується ця згадка 2000 р. до Н.Е. Є відомості, що пристрої для збивання масла застосовувалися ще в VI столітті в Європі, бо на території Шотландії знайшли кришку від маслоробки. Приготуванням масла тоді як і іншими домашніми справами, займалися жінки. Принцип роботи ручних маслоробок з того часу мало змінився. Змінювалися матеріали, пристрої ставали більш компактними і зручними в експлуатації, з'явилися електричні моделі, що дало можливість прискорити процес і підвищити продуктивність техніки. Сьогодні купити маслоробку для будинку може кожен. Обладнання коштує недорого і швидко відбивається, бо вам більше не доведеться витрачатися на покупне масло і маргарин. 

Принцип роботи маслоробки

Маслоробка для вершкового масла працює за простим принципом. При збиванні мембрани, що оточують молочні жири, руйнуються. При зчепленні між собою жири утворюють грудки, які просто відокремлюються від сколотин. При використанні спеціального обладнання маса виходить однорідною, бульбашок повітря в ній практично немає. 

Щоб отримати якісне, натуральне масло, краще брати вершки не з магазину, а виготовлені в сепараторі з фермерського молока. Їх склад більш натуральний, а запах більш насичений, ніж у продукції, отриманій з покупного пастеризованого молока, яке піддалося декільком очищуванням. 

Якщо перед збиванням вершки будуть лежати кілька днів, необхідна їх пастеризація, при якій руйнується кишкова паличка, лістеріоз, туберкульозна бацила. Пастеризація вершків виконується наступним чином:

  • посуд з вершками встановлюється на розсікач полум'я для газової плити;
  • продукт нагрівається до 75-85 °С при постійному помішуванні;
  • через 30 секунд після зняття з вогню потрібно накрити посуд і відправити на 5-7 годин в місце з температурою 4-7 °С, це може бути холодильник або льох.

Якість пастеризації залежить від температури й регулярного помішування, за якими потрібно уважно стежити. Щоб вершки не втратили аромат, краще робити це в закритому посуді. Краще збивати вершки, температура яких становить 13-15 °С. Для того, щоб їх підігріти до цих показників, можна використовувати таз з теплою водою. Посуд з продуктом відправляють в нього на 5 хвилин, помішуючи вершки. 

Електричні маслоробки

Більш ефективні електричні маслоробки, купити їх можна для приготування вершкового масла для особистого вживання або на продаж. Продуктивність побутових моделей — від 2 до 15 л/год. Промислові можуть переробляти від 50 л/год і більше. Пристрої компактні, легкі, що спрощує їх експлуатацію, а також зберігання. 

Корпус може бути виконаний з нержавіючої харчової сталі, алюмінію або поліпропілену. Нержавіюча сталь стійка до корозії, критичних температур, довговічна. Алюмінієва поверхня — зносостійка, антикорозійна, сумісна з харчовими продуктами. Поліпропілен також міцний матеріал, за ним легко доглядати. При виборі техніки рекомендується враховувати обсяг майбутніх робіт. Для приготування масла на сім'ю підійдуть маслоробки з поліпропілену. Якщо ви хочете готувати великі обсяги продукту на продаж, краще обрати обладнання з нержавіючого металу, здатне прослужити тривалий строк, не деформуючись і не втрачаючи своїх технічних характеристик.

Електричні працюють від стандартної розетки 220 В. Досить увімкнути техніку до мережі, і вона готова до роботи. 

Ручні маслоробки

Прості, зручні у використанні пристрої являють собою герметичну місткість, яка складається з декількох секцій. Продуктивність таких моделей в рази менше, ніж електричних, тому частіше вони використовуються в домашніх умовах для приготування невеликих обсягів масла для особистого вживання.

Олійниці оснащені механізмом з ручкою, що обертається, що приводить міксер в рух. Ручна маслоробка може бути пластикової, алюмінієвої або виготовленої з нержавіючої харчової сталі. При її експлуатації не витрачається електроенергія, що робить такі моделі більш економними, але необхідна ручна праця, тому для отримання великих обсягів масла вона не підходить. 

Експлуатація електричної маслоробки

Маслоробка — електрична техніка, робота з якої не вимагає особливих зусиль:

  1. Перед застосуванням рекомендується протерти завантажувальний бак зсередини.
  2. У місткість потрібно влити вершки або сметану, якщо продукт дуже жирний і густий, можна додати молоко, щоб домогтися необхідної консистенції.
  3. Краще заповнювати бак не більш ніж на ⅔ від заявленого обсягу моделі.
  4. Після закриття апарат включається. Перероблення продукту займає від 8 до 30 хвилин, в залежності від жирності вершків.
  5. Потрібно стежити за процесом і при збиванні "масляного зерна" в щільні грудки вимикати обладнання.
  6. Рідина, яка залишилася після збивання масла — сколотини, зливається через сито. На ній можна смажити млинці, оладки та ін.
  7. Отриманий шматок масла рекомендується покласти в сито і дати сколотинам повністю стекти.

Готовий продукт промивається холодною водою. Можна руками вичавити залишки сколотин і повітряні бульбашки.

Догляд за маслоробками

Грамотний догляд подовжує життя техніки. При її використанні рекомендується дотримуватися простих правил:

  • коли робота завершена, апарат відключається від розетки;
  • маслоробку потрібно протирати зовні спочатку вологою, а потім сухою ганчіркою;
  • користуватися миючими засобами або парою під тиском при чищенні обладнання не можна;
  • якщо в процесі збивання масла пристрій почав працювати некоректно, потрібно вимкнути його за допомогою кнопки й витягнути кабель з розетки;
  • не можна надовго залишати в місткості сколотини;
  • після використання апарат промивається чистою водою, температура якої становить 80-100 °С;
  • пропелер рекомендується витягувати й промивати після кожного використання.

Під час роботи обладнання краще поставити на рівну поверхню. Важливо уникати його розміщення біля легкозаймистих приладів. 

Де купити маслоробку

Купити маслоробку для вершкового масла в Україні найзручніше в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо кілька способів оплати й доставки товару. Техніка буде відправлена однієї з поштових служб:

  • Новою поштою;
  • Укрпоштою;
  • Автолюксом.

При необхідності можна зв'язатися з менеджером за телефоном 38067-855-05-35 або 38066-514-99-97 і отримати допомогу у виборі моделі. Представник компанії допоможе купити маслоробку, яка буде відповідати поставленим завданням, а також бюджету. 

Оплатити покупку можна частинами On-Line, відправивши гроші на електронний гаманець Liqpay або на картку "ПриватБанку". Можлива оплата готівкою кур'єру магазину DaMilk або накладений платіж. Знайти модель для будинку можна за 2500-3500 гривень.